Setheater verzorgde, in opdracht van de Provincie Limburg, een feestelijke, theatrale presentatie avond over de motie Maatschappelijke Participatie (15 januari 2015).


De rode draad van de avond was 'Verbinding'.


inclusieVe samenleving

echt en oprEcht

geven is kRijgen

ik Ben wie ik ben

nIemand meer eenzaam

iedereeN zijn plekje 

Droom je eigen werkelijkheid

ruimte voor Iedereen

Neem de tijd en luister

verbindinG


Vier acteurs gidsten de aanwezigen langs ontroerende voorbeeldprojecten, prijswinnaars en inspirerende verhalen van bijzondere mensen. Tijdens het off stage programma werden de gasten welkom geheten en vertroeteld door vrijwilligers uit de verschillende projecten.


Kijk voor een foto impressie op:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152759321643208.1073741827.743443207&type=1&l=7ff04998ac


Peter van Dijk, toenmalig gedeputeerde van Provincie Limburg, is een van de initiatiefnemers van deze avond.
Hij kijkt erg tevreden terug op de avond en is enthousiast over hoe alles verlopen is.

'Ik vond het erg leuk en vooral verrassend! Ik wist niet wat ik moest verwachten, ik liet het allemaal een beetje over me heen komen, en met goed resultaat! We wilden deze keer het onderwerp op een creatieve manier onder de aandacht brengen en niet op de gebruikelijk wijze: mensen inpakken, die een praatje houden. Zo kwamen we terecht bij Setheater.

Deze opzet spreekt het publiek, de doelgroep, naar mijn mening stukken beter aan. Het was vooral erg mooi om te zien dat iedereen meedeed, de mensen maakten echt contact met elkaar en luisterden naar elkaars verhalen. Eenzaamheid komt jammer genoeg ook hier vaak voor. Het komt niet alleen bij ouderen voor, maar ook bij jongeren en bij mensen met een beperking of mensen die terugkeren in de maatschappij en geen aansluiting vinden. Ik ben, van beroep, ook huisarts en in mijn werk daar, had ik ook regelmatig te maken met jongeren die kampen met eenzaamheid. We hopen met dit soort avonden de mensen dichter bij elkaar te brengen en volgens mij is dat op de avond zeer zeker geslaagd!'

‘Verbinding’

info@setheater.nl     043-3252150     Achter de barakken 31 a     6211 RZ Maastricht