Balansdagen2019-07-07T07:48:09+02:00

Project omschrijving

Naam: Balansdagen
Vorm: Studiedag voor medewerkers
Voor: Atrium MC
Over: Balans werk/privé en balans in het team

Het ziekenhuis wilde in gesprek met medewerkers over de keuzes die zij maken op het snijvlak werk/privé. Setheater ontwikkelde samen met inhoudsdeskundigen een afwisselende dag met theatrale acts boordevol voorbeelden en tegenstrijdige meningen.

Opzet

De bijdrage van Setheater op de balansdagen bestond uit 4 delen: 

  1. een prikkelende, energieke opening _ de dag kan beginnen; 
  2. 6 (deels tegenstrijdige) monologen over de ideale balans werk/privé _ hoe denk jij  hierover?; 
  3. een stroef gesprek tussen werknemer en werkgever _ wie heeft tips ter verbetering?;
  4. een kennismaking met een divers samengesteld team _ in wie herken je jezelf het meest?

Elke bijdrage van Setheater was gebaseerd op concrete voorbeelden uit de praktijk en opgezet als een uitnodiging tot gesprek tussen de aanwezigen. 

Sfeerbeeld

Een energieke vrouw stapt de zaal in. Ze heeft een broodtrommel in de hand: ‘Ik ben perfect! perfect in balans. Mijn leven loopt op rolletjes. Bij ons is de verdeling thuis ook heel duidelijk. Ik doe alles en mijn man doet de rest. Vind ik prima zo!’ Ze ratelt door over wat ze op een dag allemaal doet en hoe haar man wel eens gestofzuigd heeft ‘Ik zie geen verschil! De hondenharen vliegen nog steeds door het huis! Kortom, ik doe het liever zelf.’

Na haar komt een man de vloer op, hij heeft een agenda in de hand: “Kijk, planning is alles: mijn agenda staat centraal en meestal ook helemaal vol. Wordt één van de kinderen ziek, dan leggen mijn vrouw en ik allebei de agenda op tafel en kijken wat mogelijk is. Soms betekent dat de buurvrouw vragen. Of oma. Er is altijd een oplossing.” 

Uit de 6 monologen blijkt dat je op veel verschillende manieren hiermee om kunt gaan. “Balans… (zucht).. ik probeer het wel.. echt waar… maar het lukt me gewoon niet.. ik voel me zo’n sukkel… ik bedoel, dat ik het niet kan, iedereen kan het toch..” Na de monologen vraagt de dagvoorzitter de aanwezigen welke benadering het beste bij hen past. 

Reacties

Ongeveer een jaar na de eerste balansdagen kwam de vraag vanuit Atrium MC om de balansdagen te hernemen. Na een reorganisatie waren twee afdelingen samengevoegd. De leidinggevende merkte duidelijk verschil tussen medewerkers die wel en niet aan de balansdagen deelgenomen hadden. Na deze herneming zijn de balansdagen toegevoegd aan het interne trainingsaanbod van Atrium MC.

An en haar theaterbureau hebben in de afgelopen jaren diverse voorstellingen verzorgd tijdens themadagen die wij in het kader van “Balans werk en privé” voor medewerkers organiseren. An gebruikt humor om de gewenste sfeer op te roepen en heeft weinig middelen nodig om herkenbare situaties in gevarieerde sketches neer te zetten. De toeschouwers zien en voelen direct wat de bedoeling is waardoor de beoogde herkenning en bewustwording optreedt. Met haar improvisatietalent en oog voor details speelt An ter plekke in op actuele gebeurtenissen. Ook tijdens de voorbereidingen heb ik An leren kennen als een enthousiaste en zeer alerte meedenker die met nuance de puntjes op de ‘i’ zet in het maatwerk dat zij levert. _ Miriam Wetzels, Atrium MC.