Opening De Vondst2019-04-05T12:10:35+02:00

Project omschrijving

Naam: Opening De Vondst
Vorm: Theatrale opening
Voor: Provincie Limburg, Historisch Goud en Restaura
Over: De Vondst, centrum voor archeologie in Limburg

Aan het Raadhuisplein in Heerlen ligt sinds 2018 De Vondst, hét centrum voor archeologie in Limburg. Setheater is gevraagd om deze bijzondere locatie te openen met een prikkelend openingsprogramma. 

Opzet

De Vondst is de thuisbasis voor het archeologisch depot van de Provincie Limburg, (delen van) Historisch Goud van de gemeente Heerlen en Restaura. Samen hebben ze een mooie publiekspresentatie opgebouwd die bezoekers meeneemt in de wereld van archeologie: van vondst tot vitrine. Geïnspireerd door de boeiende verhalen die in deze presentatie verteld worden, heeft Setheater een theatraal openingsprogramma ontwikkeld. Gedeputeerde Hans Theunissen, wethouder Jordy Clemens en directeur Ton Lupak werden geïnterviewd over hun beweegredenen om ‘bewoner’ te worden van De Vondst. 

Sfeerbeeld

De stadsgalerij van de gemeente Heerlen loopt aardig vol. Twee acteurs heten iedereen welkom op deze bijzondere dag, op deze bijzondere locatie, in dit bijzondere gezelschap. Op de voorgrond worden een aantal stoelen bijgeplaatst voor mensen die slecht ter been zijn. Vanaf de galerij boven, kijken kinderogen gespannen toe wat er allemaal gebeurt op het podium. Archeologie blijkt iets van ons allemaal. Een verrekijker. Ruim 200 jaar geleden keek iemand hierdoor heen. Waar keek ze naar? Zoveel verhalen. Verborgen in voorwerpen, in sporen. Sporen van mensen van vroeger. Die hier leefden. Lang, lang geleden… Kijkt u mee?

Reacties

Veel dank voor jullie inzet en bijdrage! Zonder jullie waren de opening en de dagen erna niet zo’n enorm succes geweest! Madelon Demeijer, coördinator De Vondst. 

Project details

Categorieën: