Op bezoek. In gesprek.2019-03-28T15:22:17+02:00

Project omschrijving

Naam: Op bezoek. In gesprek. 
Vorm: Guerilla gesprekken met medewerkers
Voor: DSM Dyneema Heerlen
Over: Duurzame inzetbaarheid

DSM Dyneema Heerlen constateerde dat het thema ‘duurzame inzetbaarheid’ niet bij alle medewerkers leeft. Setheater werd gevraagd om ‘een zaadje te planten’ in de gedachten van medewerkers, over hun eigen duurzame inzetbaarheid, en die van hun collega’s.

Opzet

Bij aanvang vroeg Dyneema aan Setheater om een gezamenlijke bijeenkomst voor alle medewerkers te organiseren over het thema ‘duurzame inzetbaarheid’. Uit het vooronderzoek bleek echter dat een andere insteek nodig was. Er was behoefte aan een duurzame, laagdrempelige, persoonlijke aanpak, die aansluit bij de gesprekken bij de koffiemachine. Verspreid over een periode van meerdere maanden zijn 2 acteurs 10 keer op bezoek gegaan bij Dyneema. Elke keer werd een onderwerp dat invloed heeft op duurzame inzetbaarheid uitgelicht. 

Sfeerbeeld

Twee acteurs lopen met een koffer en een poster doorheen Dyneema site Heerlen. Bij de koffiemachines hangen ze een poster op met de vraag ‘In hoeverre mag jouw werkgever zich bemoeien met jouw gezondheid?’. Ze nodigen medewerkers uit om een punt te markeren op een lijn van 0 tot 10. Er ontstaat een gesprek over deze vraag en alle associaties die hij oproept. Medewerkers komen en gaan. Af en toe haalt een acteur een snor of sjaal uit de koffer en speelt heel kort een typetje om een mogelijke mening toe te voegen aan het gesprek. 

Reacties

“Worstelend met de vraag hoe we de mindset binnen de organisatie konden beïnvloeden, kwamen we in contact met An Geenen van Setheater. Ze hielp ons, daagde ons uit, luisterde naar ons en creëerde een guerrilla-actieplan. Samen met Setheater lukte het om het ‘zaadje te planten’ dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor onze eigen toekomst. Het was een feest om met An samen te werken!”

– Jantina de Waal, projectleider DSM Dyneema.