Limburg kleurt Positief Gezond2019-03-29T14:16:53+02:00

Project omschrijving

Naam: Limburg kleurt Positief Gezond
Vorm: Theatrale acts tijdens het congres Limburg Positief Gezond
Voor: Actiecentrum Positieve Gezondheid en Provincie Limburg (NL) 
Over: De beweging Limburg positief gezond zichtbaar maken

Sinds meerdere jaren zijn op heel veel plekken in Limburg kleine en grote initiatieven gestart waarbij Positieve Gezondheid gehanteerd wordt als nieuwe definitie van gezondheid. Setheater werd gevraagd om deze grote beweging van vele, kleine initiatieven zichtbaar en voelbaar te maken.

Opzet

Al snel kwam het idee om te werken met een grote kaart van de provincie Limburg, waarop letterlijk alle initiatieven rondom Positieve Gezondheid ingekleurd werden. Bij aanvang stond een grote, kleurloze kaart op het podium. Gedurende het congres werd deze kaart door 2 acteurs gevuld met stippen die symbool stonden voor de verschillende initiatieven. Het publiek werd uitgenodigd om hierbij te helpen. Aan het einde was de beweging zichtbaar. 

Sfeerbeeld

Een acteur staat op een ladder. Naast hem een enorme kaart van Limburg. 3 meter hoog. 1 meter breed. Hij zet met verf een blauwe stip in Venray. Een spreker heeft net een boeiende verhaal verteld over Positieve Gezondheid in die gemeente. Het is de derde stip op de kaart. Daar blijft het niet bij. Na elke spreker moet er weer een stip bij. Na de pauze wordt ook het publiek gevraagd. Nog meer stippen. De tijd is te kort. Er gebeurt zoveel. Het is nauwelijks bij te houden. Limburg kleurt Positief Gezond. Dat zie je, dat voel je. 

Reacties

Aan het einde van het congres stond er een file van deelnemers die een foto wilde van zichzelf met de kaart op de achtergrond. Zo betrokken voelde iedereen zich bij de beweging Limburg Positief Gezond, en zo trots op alles wat er in Limburg gebeurt. Na afloop heeft de kaart een plek gekregen in de hal van het Provinciehuis.

Project details

Categorieën: