Verbinding2019-03-29T14:10:32+02:00

Project omschrijving

Naam: Verbinding
Vorm: Theatraal avondvullend programma
Voor: Provincie Limburg
Over: De motie Maatschappelijke Participatie

Dankzij de motie Maatschappelijke Participatie kregen in Limburg een 30-tal projecten financiële steun van de Provincie Limburg. De Provincie Limburg was op zoek naar een bijzondere manier om deze projecten en wat ze teweegbrachten in de maatschappij te tonen aan belanghebbenden en het publiek. 

Opzet

Setheater heeft zich ingelezen in alle projecten en diepte-interviews gehouden met medewerkers uit de verschillende projecten. Op deze manier werd informatie over de projecten verzameld, waarbij de focus lag op de vraag ‘wat was het effect van de projecten voor de mensen uit de doelgroep?’. De rode draad doorheen de projecten bleek ‘verbinding’. Er waren vele, ontroerende verhalen van bijzondere, soms kleine ontmoetingen die het leven van de betrokkenen ingrijpend veranderden.

Sfeerbeeld

Vier acteurs gidsen de aanwezigen langs ontroerende projecten, prijswinnaars en inspirerende verhalen van bijzondere mensen. Op het podium werden de meest ontroerende verhalen gedeeld. Het effect van de motie ‘Maatschappelijke Participatie’ was voelbaar in de zaal. Omdat vrijwilligers in veel projecten het verschil maakten, kregen zij een bijzondere plek in het programma. Tijdens het off stage programma werden de gasten welkom geheten, actief uitgenodigd tot verbinding en vertroeteld door vrijwilligers uit de verschillende projecten.

Reacties

Peter van Dijk, toenmalig gedeputeerde van Provincie Limburg, is een van de initiatiefnemers van deze avond. Hij kijkt erg tevreden terug op de avond en is enthousiast over hoe alles verlopen is: 

‘Ik vond het erg leuk en vooral verrassend! Ik wist niet wat ik moest verwachten, ik liet het allemaal een beetje over me heen komen, en met goed resultaat! We wilden deze keer het onderwerp op een creatieve manier onder de aandacht brengen en niet op de gebruikelijk wijze: een hele reeks mensen die een praatje houden. Zo kwamen we terecht bij Setheater. We hopen met dit soort avonden de mensen dichter bij elkaar te brengen en dat is op de avond zeer zeker geslaagd!’