Trainingsacteurs2019-03-29T09:08:12+02:00

      TRAININGSACTEURS OP MAAT

_ oefenen met gedrag.
Mond-op-mond beademen leer je op een simulatiepop. Om met gedrag te oefenen, gebruik je een trainingsacteur. Met een trainingsacteur kan je dingen uitproberen. Het een keer helemaal anders doen. En daarop krijg je onmiddellijk feedback. Je doet. Je ervaart. Je hoort direct wat het effect is. Je leert.

Leren doe je al doende. Ervaren wat het effect is. Horen hoe de ander jouw ‘nieuwe’ gedrag ervaart. Een trainingsacteur geeft deze feedback op 3 manieren:

  1. tijdens de simulatie toont hij het effect van jouw gedrag op de ander,
  2. na de simulatie kan hij feedback geven ‘in de rol’, dus alsof je met het personage praat dat je net ontmoet hebt in de oefening,
  3. na de simulatie kan hij feedback geven als trainingsacteur, dus vanuit een helicopterview toelichten waarom zijn personage deed wat hij deed.

Dankzij deze 3 lagen biedt het werken met een trainingsacteur de deelnemer een unieke leerervaring. Bovendien kan je een gesprek herhalen en ontdekken of een andere aanpak een ander effect genereert. Onze acteurs zijn in staat om theoretische leerkaders snel en accuraat om te zetten in uitnodigend en uitdagend gedrag waarmee de deelnemer kan oefenen. In het verleden zijn al diverse kaders gebruikt, zoals Motiverende Gespreksvoering, Cognitieve Gedragstherapie, Roos van Leary, MBTI, Provocatief Coachen

Benieuwd wat Setheater voor jullie kan betekenen?
Bel of mail ons.
Setheater. Altijd. In gesprek.